And a Chardonnay for in the meantime

Week 4 | Bergün -> Sciaré | 266 km | ∆ 4.630 m


De route app die we gebruiken is niet altijd even duidelijk, soms lijkt een vals plat nog valser omdat we aldus de app omlaag zouden gaan, of is de plattegrond van een kruispunt zo verwarrend dat je een verkeerde afslag neemt. Een van die verkeerde afslagen betrof een houten brug richting een 400 jaar oude wijngaard. De vrouw die ons daar toevallig tegemoet komt kijkt ons vragend aan; misschien zien we er niet uit als haar dagelijkse wijnhandelaren. We vertellen haar dat we op zoek zijn naar een plekje voor het tentje. Nadat we ons mooiste kampeerplekje tot nu toe hebben gescoord, aan de rivier in de betreffende wijngaard, lopen we langs het landgoed. Hier treffen we haar dochter. Ze heeft haast maar duwt ons nog snel een glas in de hand ‘..and here you have a Chardonnay for in the meantime’. Lekker bivakkeren onder de druiventakken.

Wie is opgevallen dat de kilometers deze week vermindert zijn ten opzichte van de vorige, heeft hopelijk ook gezien dat we in hoogtemeters flink zijn gestegen. Onze Nederbenen zijn flink aan de tand gevoeld door de Zwitserse Alpen en de Italiaanse Dolomieten. Onze gewijzigde route liep door de Schitterende Zwitserse Albula pas en het Zwitserse National Park. De laatste meters onmhoog werden hier gedreven door de gedachten aan espresso voor een euro en op elke straathoek pizza. Nadat we de grens met Italie eindelijk over gerold waren hebben we enigszins beteuterd het nog een kleine week moeten doen met Duits-sprekend en slappe-cappuccino presenterend Zuid-Tirol. Gelukkig konden we sneeuwballen gooien.

Liefs!

Vorige
Vorige

Piekje dipje dipje piekje

Volgende
Volgende

Alpenkaas - [al-pa-cas]